понеделник, януари 28, 2008

 
Неочаквано развитие на нещата се случи, откакто писах за последен път. Преди десетина дни получих телефонно обаждане от съдия изпълнителя, който работеше по делото ми с Национална камара за мода. Обаждането беше по повод на това, че камарата е превела дължимите ми пари, които беше осъдена да ми изплати, след което ги получих и в моята банкова сметка.

Радвам се, че Национална камара за мода все пак реши да спази решението на съда и се надявам това да означава, че отношенията с настоящите и бъдещите й служители ще бъдат коректни.

Отново уточнявам, че този блог остава отворен за дискусии и впечатления относно дейността на Национална камара за мода, които още някой би искал да сподели (ако има такива).

четвъртък, януари 03, 2008

 
Отдавна не бях писала по случая ми с Национална камара за мода (един месец работа по трудов договор, след който не ми беше платена заплата), тъй като продължавах да се надявам на щастлива развръзка и на коректност от страна на Камарата. Тъй като, обаче, ОЩЕ не съм си получила дължимата заплата, мисля, че случаят е приключен и ще изложа фактите такива, каквито са.

Както бях споменавала по-рано, заведох дело срещу Камарата за неизплатената заплата (гражданско дело №1479/2006 г. на XI гр. състав в Районен съд гр. Пловдив). С решение на съда №145/07.12.2006 г. Национална камара за мода беше осъдена да ми изплати дължимата заплата и свързани с нея обезщетения и разноски по делото. След като в продължение на няколко месеца това не се случи, през пролетта на 2007 г. се обърнах към съдия изпълнител. Беше издаден изпълнителен лист за дължимата сума, но се оказа, че Камарата не разполага със собствени средства или имущество, поради което въпросната сума от общо 190,62 лв. /сто и деветдесет лева и шестдесет и две стотинки/ не ми беше изплатена (и до момента не е). С това всички законови начини да си получа възнаграждението, с които съм запозната, се изчерпаха. Изводите оставям за вас, уважаеми читатели на блога.

С тази публикация не закривам блога. Национална камара за мода все още работи, което означава, че ако някой от вас има какво да разкаже за нея и се свърже с мен (актуалният ми e-mail адрес е silvina@silvina-bg.com), то ще бъде публикувано тук. Блогът продължава да бъде отворен за всякакви мнения, включително и в защита на Национална камара за мода (ако получа такива...).

This page is powered by Blogger. Isn't yours?